22
Sun, May

Najave akcija

Jedna od najljepših tura koje organizujemo :)

Jedna od najljepših tura koje organizujemo :)

imgimg2Definitivno među Top 3 jesenje destinacije zbog zaista nestvarnih pejzaža. Imamo više opcija. Zavisno od nekoliko faktora vidjećemo da li ćemo se odlučiti samo za jednu opciju ili ćemo se dijeliti u više grupa. A opcije su: 

1. prolazak između Malog i Velikog Žurima, zatim lagani uspon i prolazak ispod V. Žurima i šetnja do Krnova, tj do vjetrenjača. Moguće je uključiti i uspon na V. Žurim; 

2. prolazak između Malog i Velikog Žurima ali onda nastavljamo pravo ka vidikovcu iznad Kaptanovog jezera sa kojeg se spuštamo na jezero;img3

3. uspon na oba Žurima;  4. mix prethodne tri opcije.  

NA NAŠIM TURAMA NEMA NEPOZNATIH VEĆ SAMO PRIJATELJA KOJE JOŠ NISTE UPOZNALI).

DATUM: 17. septembar, nedjelja;
MJESTO POLASKA i VRIJEME POLASKA : parking ispred hotela Podgorica u 7:00h
TRAJANJE TURE: cjelodnevna, povratak u Pg oko 21h;
PREVOZ: kombi/bus
img4CIJENA : ako nas bude preko 30 važiće i popusti: 5€ za osnovce, 8 za one bez primanja, a za ostale 10€ :) U protvnom za sve učesnike će biti 10€ :)
TEŽINA TURE: laka do srednje teška – zavisi koju opciju odaberemo :)
VREMENSKA PROGNOZA: po trenutnoj prognozi u nedjelju će biti vedro, temperatura 15 - 20 stepeni; 
POTREBNO: što udobnija obuća, neka zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…), jer je u planini kiša uvijek moguća bez obzira na vremensku prognozu! Ponesite i nekoliko sendviča, malo slatkiša, vode 1,5-2 litra, dovoljno odjeće, prostirku za izležavanje… :)
AKONTACIJA: 5€
PRIJAVLJIVANJE: prvo pozivom na 067 546 586 (Darko) provjerite da li ima slobodnih mjesta, a zatim (ako ima slobodnih mjesta) uplaćujete akontaciju od 5€, i mi vas stavljamo na spisak. Poruke preko fb-a i Vibera izbjegavajte jer je moguće da ih nećemo vidjeti na vrijeme.
ORGANIZATORI: MPT i Montesol Travel;

NAPOMENA 1: nećemo stajati u prodavnicu zato dan ranije spremite sve što vam treba :)
NAPOMENA 2: da biste uvijek bili informsani o našim aktivnostima postanite član naše grupe na Facebooku, a lajkujte i našu stranicu.