18
Wed, May

Najave akcija

U nedjelju idemo sa Komova do Bjelasice.

U nedjelju idemo sa Komova do Bjelasice.

21314774 1851164241865346 5288150451167050596 nTo je prelijepa šetnja sa prelijepim pejsažima. Ima svega tamo, I vidikovaca, i šuma, i livada, i proplanaka, i potoka, i izvora…  Tura je dosta lagana iako imamo nekih 13km, a ako bude zainteresovanih imamo još nekoliko težih opcija. Tempratura će biti između 15 i 20 stepeni – idealno za šetnju. Biće potpuno sunčano, nemojte da vas uplaši kiša u petak i subotu.

NA NAŠIM TURAMA NEMA NEPOZNATIH VEĆ SAMO PRIJATELJA KOJE JOŠ NISTE UPOZNALI.

jezera bjelasicaDATUM: 10. septembar, nedjelja; 
MJESTO I VRIJEME POLASKA: okupljanje u 7:15 na parkingu ispred hotela “Podgorica”, polazak u 7:30h. 
PREVOZ: kombi/bus; 
VREMENSKA PROGNOZA: sunčano, ali neće biti prevruće. Temperatura između 15 i 20 stepeni. Kao što smo rekli – idealno za šetnju, mada vi znate da u rancu uvijek treba imati neku jaknicu za kišu ili bar kišobrančić

komovi 1CIJENA : Ako nas bude preko 30 važiće i popusti: 5€ za osnovce, 8 za one bez primanja, a za ostale 10€ 
TEŽINA TURE: laka do srednje teška :) Svega 13 kilometara uz jako malo uspona 
POTREBNO: što udobnija obuća. Obavezna je i neka zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…), jer je kiša u planini uvijek moguća bez obzira na vremensku prognozu! Zaštita od sunca je više nego poželjna: kapa, šešir, naočare sa UV zaštitom, marame, lagane majice/košulje dugih rukava, krema sa višim UV faktorom. Odjeće dovoljno za presvlaku, ponesite i nekoliko sendviča, malo slatkiša, vode 2-3 litra, prostirku za izležavanje … 
PRIJAVLJIVANJE I DODATNE INFO: prvo pozivom na 067 546 586 (Darko) provjerite da li ima slobodnih mjesta, a zatim(ako ima slobodnih mjesta) uplaćujete akontaciju od 5€, i mi vas stavljamo na spisak. Poruke preko FB-a i Vibera izbjegavajte jer je moguće da ih nećemo vidjeti na vrijeme. 
ORGANIZATOR: Montenegro Phototrekking i TA Montesol Travel.

SATNICA: Polazak u 7:30h sa parkinga ispred hotela Podgorica. Oko 10:00 smo na Trešnjeviku ispod Komova. Zatim krećemo lagano preko Lise i Krivog Dola i uz nekoliko pauza stižemo na Ckalu ispod Ključa, negdje oko 16h. Odatle, putem kroz šumu izlazi se na Jezerine gdje nas čeka autobus. To je oko 13km koje prelazimo za nekih 4 sata i 30 min(ne računajući pauze). Ako neko želi malo jaču turu,imamo nekoliko jako lijepih ideja. Na jezerinama smo oko 18h kada je predviđen polazak za Podgoricu. Ako bude postojalo rasploženje svraćamo negdje usput na kafu-pivo-priganice-pitu-kačamak.

Sa Komova preko Lise do Bjelasice