18
Wed, May

Najave akcija

 

Tri dana na Prokletijama i tri impresivna vrha - Popadija 2036, Talijanka 2057 i Volušnica 1880.

 

Tri dana na Prokletijama i tri impresivna vrha - Popadija 2036, Talijanka 2057 i Volušnica 1880.

PROKLETIJEKao što ste navikli do sad, mnogo lijepog druženja, planinarenja, kuvanja u prirodi i sve lijepo što dođe uz to očekuje nas i ovog puta na Prokletijama.

Ispod visokih vrhova Karanfila, u živopisnoj dolini Grebaje, uživaćete u miru i tišini, predivnom pogledu na visoke vrhove Karanfila, Očnjak, Koplje i Šuplja vrata.

"Nikada do sada nijesam osjetila ljepotu prirode, srdačnost i gostoprimstvo kao u ovim krajevima gorštaka. A, posebno ovdje, ispod visokih vrhova Karanfila planina Prokletija, u živopisnoj dolini Grebaje, nedaleko od Gusinja, gdje je sve lijepo i tajnovito.Ovakve prirode nema nigdje na svijetu", zapisala je Ana Liza, poznata novinarka i publicista londonske izdavačke kuće „Bradt Travel Guide“

Dolina Grebaje je toliko lijepa da imate osjećaj kao da ste u bajci. Za ljubitelje planinarenja ovaj katun je idealna polazna tačka za osvajanje mnogobrojnih vrhova Prokletijskih vijenaca, kao i mjesto na kojem se najbolje odmoriti poslije takvih iscrpnih poduhvata.

grebaje oaza mira 1024x683Sam put do doline Grebaje biće posebna avantura, jer ćemo ići preko Albanije duž kanjona Cijevne. U povratku ćemo obići i Ali -Pašine izvore koji se nalaze na 925 metara nadmorske visine.

Polazak iz Nikšića u petak, 9.septembra. u 15 časova ispred Filozofskog fakulteta. Povratak u nedjelju, 11.09. u poslijepodnevnim časovima.

Ukupna dužina uspona i povratka 9.5 km.
Dužina ture sa pauzama oko 5 h 30 min.
Visinska razlika oko 850 m.
Težina ture: laka do srednje teška.

Participacija u izletu je 55 EUR i uključuje: prevoz Nikšić-Grebaje-Nikšić , sve takse, noćenje u planinarskom domu, vodiče, polupansion (dvije večere i dva doručka) i fotografije.

Kako bi rezervisali svoje mjesto, potrebno je izvršiti uplatu na žiro račun br : 565-1751-72. Moguće platiti iznos u dvije rate.

Potrebno je ponijeti: obuću za planinarenje, toplu odjeću, jaknu, zaštitu od sunca i kiše, vreću za spavanje, nešto hrane i pribor za jelo.

Za sve informacije o izletu i planu puta možete nas kontaktirati putem poruke na stranici, na broj 067 220 233 ili mejlom na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Organizator zadržava pravo da u slučaju neplaniranih okolnosti otkaže događaj i u tom slučaju novac vraća u potpunosti.

Pridruži se i postani dio ekipe!

Facebook: Prokletije - Dolina Grebaje