18
Wed, May

Najave akcija

 

USubotu 30. Septembra 2017. održaće se tradicionalni, po deveti put, Pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor 2017.

 

USubotu 30. Septembra 2017. održaće se tradicionalni, po deveti put, Pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor 2017.2193 excursion montenegro tour kotor budvaI ove će godine maratonska trasa u dužini od 31. km. biti podjeljena na dva načina prelaženja i to : 

MARATON trkački -(Njegošev mauzolej, Jezerski vrh 1657 mnv). Kotizacija za maraton se plaća i iznosi simboličnih 5,oo € / zatvaranje prijava je 25. Septembra Da se prijavite kliknite na link: https://goo.gl/forms/P6g8kARbkHd5yFi23
MARATON pješački (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh 1657 mnv) Kotizacija za ovu turu se plaća i iznosi simboličnih 5,oo €, / zatvaranje prijava je 25. Septembra Da se prijavite kliknite na link : https://goo.gl/forms/P6g8kARbkHd5yFi23
PJEŠACKA TURA KRSTAC (prevoj Krstac 937mnv) 13.5 km. Kotizacija za ovu turu se NE plaća i nije potrebna ranije prijava.
REKREATIVNA TURA PRAĆIŠTE (zaravan Praciste 620mnv) 10 km. Kotizacija za ovu turu se NE plaća i nije potrebna ranija prijava.
Uplatu za maratonsku (trkačku i pješačku) trasu izvršiti na salterima NLB Montenegro banke na žiro račun p.k.Vjeverica Kotor 530-21001-60 TURU KRSTAC i REKREATIVNU TURU PRAĆIŠTE upisivanje učesnika će se obavljati na dan Maratona (45 minuta prije starta). Za upis će biti neophodno navesti samo ime i prezime i grad iz kojeg dolazite. Pročitajte pažljivo instrukcije koje slijede:

Mjesto okupljanja i polazak ( START) za sve kategorije je Gurdić - južna gradska vrata. Mjesto završetka za sve kategorije - sjeverna gradska vrata ("Crnogorski Pazar") na Tabačini gdje je i CILJ sa kontrolnim timom Vjeverica


sa naznakom : svrha uplate - Maraton Lovćen

Boka kotorska

​Za PJEŠACKU Vremena polaska za kategoriju:

Kategorija Okupljanje-start Visinska tačka Dužina
Maraton trkači/ce 6:00h-7:00h Jezerski vrh 1649m 31,0km
Maraton pješaci 6:00h-7:05h Jezerski vrh 1649m 31,0km
Krstac 7:05h-8:00h Prevoj Krstac 937m 13,5m
Praćište 8:05h-9:00h Praćište 620m 10,0m
ZA OBJE MAR​ATONSKE TURE PRIJAVE I PODIZANJE STARTNOG BROJA ZATVARA​JU SE U 6:50h. NA DAN ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE. MOLIMO ​UČESNIKE/CE DA DO​ĐU NA VRIJEME DA SE NE BI STVARALA GUŽVA ! DA SE PRIJAVITE NA TRKAČKI I PJEŠAČKI MARATON KLIKNITE​ NA SLEDEĆI LINK: https://goo.gl/forms/P6g8kARbkHd5yFi23

ROK ZA PRIJAVU ZA MARATONSKE TURE JE 26.09.2016.

Maratonci trkači, startovaće tačno u 7:00 sati, nakon njih 5 minuta u 7:05 sati startovaće maratonci pješaci. 

Postojaće i tolerancije vremena prolaska MARATONACA po kontrolnim tačkama, nakon čega, ukoliko bude kašnjenja, učesnicima neće biti dozvoljen nastavak, već će biti preusmjereni na PJEŠAČKU TURU KRSTAC.
U okvirima datih vremena organizator je odgovoran za učesnike/ce. Nakon toga, učesnik/ca će se upisati kao "diskvalifikovan/a", a nastavak pješačenja preuzima na sopstvenu odgovornost, ukoliko ne posluša savjete i prihvati pomoć od strane organizatora. Pomoć ce se sastojati u ponudi prevoza, onih koji odustanu ili okasne, kao i u slučaju potrebe, ukazivanju prve medicinske pomoći. 

Kotor

Zatvaranje kontrolnih tački: 

KT. 1. Krstac do 10:00 sati
KT. 2. Jezerski Vrh do 13:30 sati
KT. 3. Vrh polja do 15:30 sati
KT. 4. ŽAnjev Do do 16:00 sati
Manifestaciju će pratiti medicinsko osoblje, kao i mobilne ekipe naše organizacije. Na svim kontrolnim tačkama biće obezbjedjene energetske kocke, voće, bonžite, kao i voda za piće. Nakon završene Maratonske trase učesnici/ce imati obezbjeđen obrok uz prigodne nagrade u skladu sa mogućnostima. 

VAŽNO ZA TRKAČE!
Na kontrolnim tačkama čakaće vas naše Vjeverice koje će vas upisati i u karton učesnika udariti pačat lokacije kao potvrdu vašeg prolaska. Rezultat Učesnika/ce sa nedostajućim pečatom koji/a prodje kroz cilj neće biti uvažen, kao i učesnika koji budu skraćivali stazu.​ Svako skraćivanje staze sudije na mogućim skretnicama, ubilježiće i učesniku dodati na vremenu kaznenih 10 minuta. 
Trčimo fer po markiranoj stazi, prvenstveno zbog lične sigurnosti!

NAPOMENE:
PRIJAVLJIVANE ZA MARATONSKU trasu u jutro događaja biće moguće sa cijenom od 10 €., Za već prijavljene ćemo obaviti kontrolu gore datim načinom i podjeliti startne brojeve sa mapom staze.
Zbog velikog interesovanja skolaraca, gimnazijalaca za ucesce na Maratonskoj trasi, na manifestaciji 8. Pjesacki dan Kotor - Lovcen - Kotor ucenicima koji su stariji od 18 godina bice dozvoljeno ucesce. Pravila prijavljivanja su ista kao i za sve punoljetne, uz uplatu kotizacije i on-line prijavu.

Vjeverice pješački danNa "PJEŠAČKOJ TURI KRSTAC", i "REKREATIVNOJ TURI PRAĆIŠTE" pod vođstvom i kontrolom vodiča našeg kluba, i po pravilima jednodnevne planinarske ture nema uplata kotizacija. 
Sportisti kotorskih srednjih škola koji/e su pripadnici/e nekog sportskog kluba, uz odobrenje profesora fizičkog (a koji su maloljetni i uz odobrenje roditelja) imaće pravo učešća na MARATONU.
------------------

Karakteristika ove manifestacije je da trasa vodi kroz vrlo atraktivne prirodne predjele od morske obale preko stjenovitog Kotorskog zaledja, do šumovitog dijela Nacionalnog parka "Lovćen". Takođe, trasa prolazi i kroz značajne kulturno povijesne spomenike, kao što su bedemi starog grada Kotora sa tvrđavom Sv. Ivan, stari pješački put Kotor-Njeguši-Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.

Ono sto naš pješački dan čini posebnim, sem izuzetne raznovrsnosti i atraktivnosti krajolika, kroz koji trasa prolazi, je i podatak da se kreće sa "morske pjene", oko 2 mnv, a da se najviša tačka nalazi na oko 1700 metara nadmorske visine.

PROVEDITE SA NAMA JOŠ JEDAN DAN U PRIRODI! 

FACEBOOK: 9. Pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor 2017.