18
Wed, May

Najave akcija

Orijentiring savez Crne Gore će u periodu od 23. do 27. avgusta 2017. godine ugostiti Šampionat jugoistočne Evrope u orijentiringu. 

Orijentiring savez Crne Gore će u periodu od 23. do 27. avgusta 2017. godine ugostiti Šampionat jugoistočne Evrope u orijentiringu. 

Orijentiring sport za sve

Durmitor valley

SPORT ZA SVE

Orijentiring je sport u kome takmičar samostalno uz pomoć karte i kompasa pronalazi određeni broj kontrolnih tačaka. Redosled kontrola je već ucrtan i takmičar sam procenjuje koji je najkraći put do svake od njih. Nastao je u Skandinaviji krajem prošlog vijeka u jedinicama švedske vojske. Prvo dokumentovano vojno takmičenje održano je 1893. u Stokholmu, a prvo civilno takmičenje 1900 godine u Oslu, kada je i nastao naziv orijentacija. Međunarodna orijentiring federacija (IOF) osnovana je u Danskoj 1961. godine. Prvo Evropsko prvenstvo održano je 1962. godine u Norveškoj, a prvo Svjetsko prvenstvo 1966. godine u Finskoj.

Sponsor wall SEEOC 2017

TRI U JEDAN

Durmitor će po prvi put biti domaćin četvorodnevnog međunarodnog orijentiring šampionata jugoistočne Evrope – SEEOC 2017 kao i međunarodnog orijentiring šampionata jugoistočne Evrope za veterane – SEEMOC 2017.  Propratni događaj ovog velikog takmičenja biće Durmitor Open namijenjen takmičarima iz ostalih zemalja Evrope i svijeta, kao i rekreativcima.

Preko 700 najvaljenih takmičara iz dvadesetak zemalja Evrope najavljuju da ćemo na Žabljaku imati veliki sportski događaj pa pozivamo sve ljubitelje prirode i sportova u prirodi da se pridruže i probaju orijentiring. 

Podršku smo dobili od brojnih prijatelja među kojima su: Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija, Opština Žablja, Nacionalni park "Durmitor”, Turistička organizacija Žabljak, "Montecco" doo, Siven sport, NVO "Naša akcija",..

Više detalja kao i program manifestacije možete pogledati na zvaničnom sajtu: www.seeoc.me.

Ukoliko želite da se priključite timu volontera možete se prijaviti na ovom linku.

Orijentiring savez Crne Gore

logo OSCG