18
Wed, May

Najave akcija

 

PROKLETIJE – Crnogorske Prokletije samo su manji dio posebnog planinskog masiva koji se nalazi između Dinarida i Šarskih planina.

 

PROKLETIJE – Crnogorske Prokletije samo su manji dio posebnog planinskog masiva koji se nalazi između Dinarida i Šarskih planina.

Karanfil15Impozantni planinski vijenci se postepeno izdižu u pravcu jugozapad – sjeveroistok u dužini oko 70 kilometara i površinom od oko 1. 380 km².

U podnožju Prokletija smješteni su živopisni planinski gradovi Plav i Rožaje i nekoliko pograničnih gradova – Podgorica, Andrijevica i Berane, koji samo u jednom manjem dijelu pripadaju tom području.

prokletije 09PROGRAM AKCIJE:

Petak: 20. oktobar 2017.
21.30 Polazak iz Beograda iz Skerlićeve ulice.

Subota: 21. oktobar 2017.
U ranim jutarnim satima dolazak u Gusinje. Posle doručka prevozimo se u dolinu Grbaje gde se smještamo u planinarskom domu ili eko katunima. Priprema za uspon. Dolinom Grbaje markiranom stazom krećemo ka Sjevernom vrhu 2460mnv. Staza je stjenovita i srednje zahtijevna. Dužina staze 6,6km a potrebno vreme za savladavanje oko 5 sati. Istom stazom vraćamo se nazad i u smještaj stižemo u popodnevnim časovima.

prokletijeNedelja: 22. oktobar 2017.
07.00 Polazak na uspon iz Grbaje sa 1155 mnv, dalje siparom pa kroz šumu a zatim izlazak na travnati dio sve do police ispod samog vrha Očnjaka. Završni uspon je stjenovit i delimično uređen osiguranjima. Dužina staze je 2,9km a potrebno vreme za uspon oko 3 sata. Izlazak na Očnjak (2136mnv). Povratak istom stazom u dolinu Grbaje.

Prokletije Ocnjak15BOprema: planinarska za visokogorske uspone, planinari koji se penju na Očjak potrebno je da ponesu tehničku opremu: pojas, 3 karabinera i prusik, kacigu.
Cijena: osiguranje, smještaj i prevoz minibusom 60 E

Potrebna dokumenta: lična karta ili pasoš, planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2017. godinu

Prijava za akciju mejlom, telefonom ili na sastanku Kluba utorkom od 20-22h. Prostorije kluba se nalaze u SC „Olimp“ na Zvezdari ul. Vjekoslava Kovača 11, lokal 2. Uz prijavu dostavite , ime i prezime, klub iz koga dolazite, JMBG, broj lične karte ili pasoša.

Vodič: Branko Dikić +381641886519, e-mail. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Facebook: Prokletije: Sjeverni vrh i Očnjak