21
Sat, May

Najave akcija

Pred nama je vikend idealan za Durmitor - temperatura 20 stepeni, bez padavina i sa pokojim oblakom.

Pred nama je vikend idealan za Durmitor - temperatura 20 stepeni, bez padavina i sa pokojim oblakom.


608138A mi idemo u Škrku koja između Bobotovog Kuka i Prutaša krije dva prelijepa jezera. Tura nije zahtjevna,  uz obilazak oba jezera to je nekih 15km, sa ukupnom visinskom razlikom od 700m. Krećemo sa 1800mnv i idemo preko Škrčkog Ždrijela (2100mnv) odakle puca jedan od najljepših pogleda na Bobotov kuk i okolne vrhove. Zatim se spuštamo na jezera i tu pravimo dužu pauzu sa izležavanje i fotografisanje. Dan je dovoljno dug i potrudićemo se da ga čitavog iskoristimo u ovoj veličanstvenoj planini.

NA NAŠIM TURAMA NEMA NEPOZNATIH VEĆ SAMO PRIJATELJA KOJE JOŠ NISTE UPOZNALI.

DATUM: 23. jul, nedjelja;
MJESTO I VRIJEME POLASKA: okupljanje na parkingu kod hotela Podgorica u 6:45, polazak u 7h.
PREVOZ:kombi/bus;
CIJENA : Zbog veće kilometraže i ulaznice u NP cijena za ovu turu će biti 12€.
VREMENSKA PROGNOZA: sunčano, bez padavina, temperetaura oko 20 stepeni.
TEŽINA TURE: srednje teška, oko 15km i 700m visinske razlike.
skrckaPRIJAVLJIVANJE: prvo pozivom na 067 546 586 (Darko) provjerite da li ima slobodnih mjesta, a zatim (ako ima slobodnih mjesta) uplaćujete akontaciju od 5€ i mi vas stavljamo na spisak. Poruke preko FB-a i Vibera izbjegavajte jer je moguće da ih nećemo vidjeti na vrijeme.
POTREBNO: što udobnija obuća, neka zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…), jer je u planini kiša uvijek moguća bez obzira na vremensku prognozu! Ponesite vode 2-3 litra jer izvor imamo tek na jezeru. Zaštita od sunca je obavezna (kapa, šešir, marame, lagane majice/košulje dugih rukava, krema sa višim UV faktorom). Udobna obuća – ako imate duboke cipele, obujte njih. Ako ne, gledajte da ste u jačim i komfornijim patikama. Odjeće dovoljno za presvlaku, obavezno i nešto malo toplije dugih rukava. Ponesite i nekoliko sendviča, malo slatkiša, prostirku za izležavanje…
AKONTACIJA: 5€
ORGANIZATOR: Montenegro Phototrekking i TA Montesol Travel
PLAN TURE: Polazak u 7h, idemo preko Nk i oko 10h smo na Durmitoru. Polazak u šetnju do 10:30h. Oko 12 smo na Škrčkom Ždrijelu gdje pravimo pauzu za odmor i fotografisanje. Nastavljamo oko 12:30 i na jezeru smo oko 14h. Tu pravimo dužu pauzu i oko 15:30 krećemo nazad. Kod busa smo 19:30 i krećemo za Pg u kojoj smo oko 22:30-11h.

NAPOMENA: da biste uvijek bili informsani o našim aktivnostima postanite član naše grupe na Facebook-u https://www.facebook.com/groups/75594918228/ , a lajkujte i našu stranicu na https://www.facebook.com/montenegro.phototrekking?ref=bookmarks

NAPOMENA 2: Nećemo stajati u prodavnicu zato sve potrebne namirnice (min. 2L vode, sendviči, slatkiši, kafa i sl. ) pripremite na vrijeme.

Facebook: Škrčka jezera - jedna od najljepših tura na Durmitoru