05
Tue, Jul

Najave akcija

 

Pješačenje s kraja na kraj možda najljepše crnogorske planine, Bjelasice, uz konak u dva planinarska doma.

 

Pješačenje s kraja na kraj možda najljepše crnogorske planine, Bjelasice, uz konak u dva planinarska doma.

TRAGING VRANJAK DZAMBASDruženje i uživanje. Mogu svi prosječne rekreativne spreme (rekao sam spreme!), nema rizičnih dionica, ne treba posebna oprema, samo jače patike ili cipele za prirodu, ranac sa presvlakom, šuškavcem, vodom i nešto hrane i - čeona lampa. Vreća za spavanje vam ne treba, uzmite neki čaršav, ako hoćete i jastučnicu (u pl domu Vranjak ima ćebadi i jastuka ali bez posteljine).

Troškovi 5 (spavanje u Vranjaku) + 5 (spavanje u Džambasu) + oko 2 za vozače da plate taxi Mojkovac – Jezerine. 

DZAMBAS BJELASICA

Gorivo dijelite sa svojim vozačima, i nosite svoje piće. Biće organizovan prevoz namirnica do domova. 

Petak 23 jun.

Svojim autima do Kolašina popodne. Učesnici koji ne voze izlaze kod Jezerina i iznose rance i opremu, kao i piće i hranu za to veče ("malo" ćemo feštiti). Zamolićemo Darka Bulatovića iz katuna Vranjak da nam namirnice iznese do doma. Većina učesnika nastavlja pješke do Vranjaka dok vozači odlaze za Mojkovac da parkiraju auta na mjesto đe će tura završiti i da predaju namirnice (piće i eventualnu hranu za subotu veče) Miću Sošiću. Potom se taksijem vraćaju do Jezerina pa se i oni penju do Vranjaka i priključuju grupi. Noćenje

VRANJAK1Subota 24 jun.

U 7 sati polazak. Zekova glava (iznad Pešića jezera) - Crna Glava (najviši vrh Bjelasice 2139m) - Ursulovačko jezero - Šisko veliko i dosadno jezero - Planinarski Dom Džambas gdje se priključujemo obilježavanju Memorijala „Dušan Bulatović - Džambas“.

U Džambasu nas čeka obrok - večera od organizatora, ali nosite u rancu hranu i vodu za u toku dana. Da ponovim za poslije večere dodatno „gurmanizirajnje“ ponesite, planirajte, dodatno neku mezicu i piće - da se pošalju Miću za Džambas. Ili da mu javimo što da kupi pa da nas tamo čeka, refundiraćemo po nabavnoj. Noćenje

Neđelja 25 jun.

Doobro se naspavamo, Ako će neko doručak neka nagovjesti da mi se spremi (3 €). Do podne krećemo nazad, pješačka tura Džambas – Mojkovac. Spust od oko 2 i po sata do kola i – put kuće. 

Vodič Ljubiša Nenezić, organizator Časlav Vujotić, 067 599 735

Broj mjesta ograničen sa 24 osobe (smještajnim kapacitetima doma Vranjak), stoga – glaskajte se na vakat.

Potvrdite telefonom ili u Inbox FB stranice.

Naravno sve je uslovljeno – dobrim vremenom.

Facebook: Treking Vranjak - Džambas