14
Sun, Aug

Najave akcija

 

Ovo je sigurno jedna od TOP 5 tura po Crnoj Gori.

 

Ovo je sigurno jedna od TOP 5 tura po Crnoj Gori.

NASPejzaž je prelijep: livade pokrivene narcisima, ljubičicama i drugim poljskim cvijećem, dva lednička jezera, planinski vrhovi... Za koju god opciju da se odlučite uživaćete. Za nezaposlene opet važe posebne povoljnosti :)

NAPOMENE: pročitati kompletan plan ture, obratiti pažnju na vrijeme polaska (subota u 8h nedjelja u 7h), cijenu, koje su opcije, koja kilometraža, kako se prijaviti, što ponijeti, kako se obući i sl. :)

SUBOTA - Opcija 1: šetnja do Kapetanovog jezera, laka tura. Opcija 2: osim Kapetanovog prošetati i do Manitog jezera, takođe laganica.

NEDJELJA – iste opcije kao za subotu + opcija 3: Uspon na Kapu Moračku - e ovo je malo jača tura.

Glavni vodič za turu u nedjelju biće Slaven i morate svi da ga slušate jer mu je rođendan. Narvno, to ćemo i da proslavimo.

DATUM: 27. i 28. maj, subota i nedjelja;
MJESTO i VRIJEME POLASKA :
SUBOTA: okupljanje na parkingu kod hotela Podgorica u 7:45, polazak u 8:00.
NAJAVANEDJELJA: okupljanje na parkingu kod hotela Podgorica u 6:45, polazak u 7:00.
PRIJAVLJIVANJE: prvo pozivom na 067 546 586 (Darko) provjerite da li ima slobodnih mjesta, a zatim (ako ima slobodnih mjesta) uplaćujete akontaciju od 5€, i mi vas stavljamo na spisak. Poruke preko FB-a i Vibera IZBJEGAVAJTE jer je moguće da ih nećemo vidjeti na vrijeme - molimo vas, zovite na 067 546 586. Vodite računa da je spisak za prethodne ture bio popunjen u roku 1-2 dana!
TRAJANJE TURE: cjelodnevna, povratak u Pg oko 22:00h;
PREVOZ: kombi/bus;
CIJENA : 5-8-10€. Za osnovce 5€, za nezaposlene 8€ i za zaposlene 10€.
VREMENSKA PROGNOZA: po trenutnoj prognozi biće sunčano, sa kojim oblakom bez padavina, ali vi znate da je OBAVEZNO ponijeti neku zaštitu od kiše (cerada, mali kišobran, jakna za kišu...) jer je u planini kiša uvijek moguća bez obzira na vremensku prognozu. Temperatura oko 10-15 stepeni – ponijeti i duge rukave.
POTREBNO: što udobnija obuća, neka zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…), jer je kiša uvijek moguća bez obzira na vremensku prognozu! Ponesite i nekoliko sendviča, malo slatkiša, vode 2-3 litra, dovoljno odjeće za presvući, neku vrstu zaštite od sunca (krema, šešir...), prostirku za izležavanje. Vodite računa da ce temperatura biti oko 15 stepeni pa opavezno ponesite i duge rukave, neku jaknicu obavezno.
VODIČI: Montenegro Phototrekking
AKONTACIJA: 5€
MANITOORGANIZATORI: Montenegro Phototrekking i Montesol Travel.
PLAN TURE: Dolazak na Bare Bojovića(1500mnv) poslije nekih 2 sata vožnje. U subotu krećemo svi zajedno, a u nedjelju se dijelimo se u dvije grupe.
Grupa koja ide do Kapetanovog i Manitog jezera kreće lagano i do jezera, preći ćemo oko 5 km i savladati visinsku razliku od 170mnv. Za ovaj dio staze sve sa pauzama trebaće nekih 2 sata. Možemo praviti dosta pauza i maksimalno uživati u prirodi. Ko želi može da ostane da uživa na Kapetenovom dok se grupa ne vrati sa Manitog jezera. Do njega nam treba nešto manje od 2km. Ukupna dužina ture je oko 13-14km, a ako idete samo do Kapetanovog i nazad oko 10km. Do Kapetanovog jezera ima samo jedan kraći uspon (20 min), a do Manitog imamo još jedan otprilike isti takav.

Grupa koja ide na Kapu Moračku (opcija na nedeljnoj turi) kreće sa Zagaračkog katuna, prolazi ispod Žurima i poslije nekih 3 i po sata sa pauzama i pređenih 8-9km izlazimo na na Lastvu (najviši vrh Kape Moračke 2226 mnv) i pravimo dužu pauzu. Sa Kape nam treba oko dva sata do Kapetanovog jezera gdje će nas čekati ostatak ekipe. To će biti oko 17h, odakle obje grupe zajedno idu na Bare Bojovića gdje nas čeka bus. Krug preko Kape Moračke je oko 20km i samo je za one u dobroj kondiciji. Polazak za Pg najkasnije oko 20h.
U Podgoricu stižemo oko 22:00.
NAPOMENA 1: Na našim turama nema nepoznatih već samo prijatelja koje još niste upoznali.
NAPOMENA 2: da biste uvijek bili informsani o našim aktivnostima postanite član naše grupe na Facebook-u  , a lajkujte i našu stranicu.

NAPOMENA : Nećemo stajati u prodavnicu zato sve potrebne namirnice (voda, sendviči, slatkiši, kafa i sl. ) pripremite na vrijeme.