01
Fri, Jul

Najave akcija

NVO Nasa akcija ima cast da bude pozvana od strane NVO Sinerija da se u nedelju, 2. aprila pridruzi akciji ciscenja bedema u Herceg Novom.

NVO Nasa akcija ima cast da bude pozvana od strane NVO Sinerija da se u nedelju, 2. aprila pridruzi akciji ciscenja bedema u Herceg Novom.

BEDEMI1Aktivnosti NVO Sinergija sprovode se u okviru projekta izrade Studije graditeljskog nasljeđa za Stari grad Herceg Novi kroz saradnju sa Fondacijom Petrović Njegoš. Ko dobri domacini, a u tradiciji akcija NVO Nasa akcija uz radnu akciju, volonteri koji nisu iz Herceg Novog imat ce priliku da obidju grad i nauce o njemu i njegovoj istoriji. Ostatak dana je kao i uvjek za slobodno vrijeme, druzenje i zabavu. 

BEDEMIAkcija: Cistimo lokaciju Peraska vrata, lokalitet od velikog istorijskog znacaja jer su na tom mjestu probijene zidine kada je stari grad osobadjan od Turaka, a danas je u jako zapustenom stanju.

Raspored je sledeci: 
7:50 Autobus krece iz Podgorice sa trga u centru, preko Niksica za Herceg Novi 
10:00 Pocinje akcija ciscenja (susret sa lokalnim volonterima)
13:00 Obilazak starog grada
15:00 Slobodno vrijeme, druzenje sa lokalnim volonterima i zabava
17:30 Autobus krece za Podgoricu

Napomena: Molim volontere da donesu alat za razciscavanje zelenila, Sjekirice, makaze za zelenilo, grabulje, segice, sve nam je potrebno. 
Molim da spremite dovoljno vode i 2 sendvica. Nismo jos uspeli da obezbijedimo sendvice za akciju i ako uspemo najavljujemo vam to naknadno. 

Presvlaka majice je proporucljiva. 

Akciji ce se pridruziti i Odred izvidjaca "Njegos" iz Podgorice, kao i NVO Urban Nova iz Herceg Novog. 

Lijepo je vidjeti nase cetri organizacija u zajednickoj akciji.

Facebook: AKCIJA ČIŠĆENJA BEDEMA HERCEG NOVI