25
Thu, Feb

Najave akcija

Dogadjaj koji nam je svima ostao u vise nego dobrom sjecanju.

Dogadjaj koji nam je svima ostao u vise nego dobrom sjecanju.

mamulaGodinu je dana od kako postojimo i dosta lijepih izleta i momenata je bilo u prosloj godini ali svakako jedan od najdrazih kako nama tako i vama je kampovanje na Mamuli. Svi se sjecamo koliko je bilo lijepo i upravo zbog toga imamo zadatak da nam ovog puta bude jos ljepse, ako je to moguce. Napominjemo da je ovo mozda i jedna od poslednjih prilika da se posjeti ovom predivno ostrvo, obzirom da je privatizovano i tesko da cemo mu ubucuce imati pristup. 

Mamula se nalazi na ostrvu Lastavica ili Rondina, kako su ga nazivali Mlečani. Ostrvo je na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, a do njega je moguće doći morem iz više pravaca. Na ovom kamenom ostrvu 1853. godine austrougarski general Lazar Mamula (1795-1878) podigao je utvrđenje po kojem je ostrvo danas poznato i kao Mamula.

mamula1

POLAZAK je u subotu, 1. aprila u 10:00h ispred Filozofskog fakulteta u Nikšiću, a povratak u nedjelju 2. aprila oko 18h.

Participacija u izletu je 35€ i uključuje prevoz autobusom na relaciji Niksic- Herceg Novi - Niksic, prevoz brodom od Herceg Novog do ostrva i nazad, ručak i fotografije.

mamula nasPotrebno je ponijeti: OBAVEZNO lična dokumenta, opremu za kampovanje (šator, podmetač, vreću za spavanje), hranu za doručak i užinu, dovoljne zalihe vode za dva dana (4-5 litara), udobnu obuću, toplu odjeću, zaštitu od sunca i kupaći kostim (ako neko poželi da se kupa.

Za sve informacije o izletu i planu puta možete nas kontaktirati putem poruke na stranici ili pozivom na broj 067/220-233.

Broj mjesta je ograničen na 50. Ne čekajte svoje mjesto, jer ono neće čekati vas. 

Kako bi rezervisali svoje mjesto, potrebno je izvrsiti uplatu na ziro racun br : 565-1751-72

Širimo pozitivnu energiju, provodimo vrijeme u prirodi.

Facebook: Mamula - kampovanje