01
Fri, Jul

Najave akcija

Četvrto Kolo Novske SKY MINI TRAIL LIGE startuje u subotu 04.03.2017. godine.

Četvrto Kolo Novske SKY MINI TRAIL LIGE startuje u subotu 04.03.2017. godine.

Raspored trka na prostoruNa redu je posebna poslastica za sve one koji su malo sporiji ali vole tehničke staze, a to je KAMENO sky MINI EXTREME. Iako u svom nazivu ima EXTREME kao što smo najavili od početka lige, trke su maksimalno prilagođene svima sa osnovnom kondicijom i osnovnom tehnikom kretanja u planini koji žele da se oprobaju u ovome sportu. Trka je dugacka 5,4 km i 300 D+ .

Na kraju trke svim takmičarima će biti obezbjeđen čaj u Caffe Bar-u "KARAKAS" na čenu se zahvaljujemo Goranu Stanovčiću koji nam uvijek izlazi u susret. Liga nema sponzora niti pomoći bilo koga subjekta pa nam je svaka pomoć od neprocjenjive važnosti.

Savinska Dubrava NIGHT MINI TrailKRATAK OPIS:

Start trke je na Kamenom kod Caffe Bar-a "Karakas gdje će biti i organizovano preuzimanje brojeva već od 09:00 časova. Brojeve nećemo davati iza 09:40i zato molim sve učesnike da budu do tada na startu. Prvi dio staze je lagan i ide prema vdikovcima Šilobod (pored koga se samo prolazi, ne skreće se na sam vidikovac) i arheološkom nalazištu Đevojačke grede a nakon toga se spušta u stari kamenolom "Prvoborca" gdje vas očekuje i prva kontrolna štipavica KT1 Kamenolom. Nakon čekiranja staza vodi do starog puta kroz Kotobilj, sadašnja rekreativna zona "Kameno" i ide do vidikovca Tajno brdo 490 m gdje je planirana druga kontrolna tačka KT 2 TAJNO BRDO . VAŽNA NAPOMENA staza sa starog (asfaltnog) puta skreće na Tajno brdo i poslije čekiranja vraća se istim putem na isti stari (asfaltni) put a nakon toga nastavlja na stazu koja ide južno prema Kotobiljskom izvoru i izvoru Zelenac. Jednim kratkim dijelom staza vodi prometnim asfaltnim putem Hn - Tb i molimo učesnike da vode račina o bezbjednosti. Kod izvora Zelenac staza naglo skreće desno u TEHNIČKI ZAHTJEVAN dio prema vrhu Čakotin (Cilj) gdje je potrebno imati iskustvo kretanja u planini. STAZA ĆE BITI OZNAČENA TRAKICAMA I ZASTAVICAMA!

sky miniSvi učesnici će morati da potpišu izjavu da učestvuju na sopstvenu odgovornost. Djeci neće biti dozvoljeno učešće na trci.

Prijave sve do 02.03. u ponoć.

STARTNINA 5 eura.

Organizator će učesnicima kao i do sada obezbjediti okrepu na CILJU u vidu voća, vode i Cedevite

Trka se boduje za novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja:

Svaka trka nosi slijedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje. Od 6 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige. 
Pomoć i informacije na telefon +382 69 603 389 /// e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. /// www.facebook.com/OrjenOutdoor

 Facebook: 4. Kolo - Kameno sky MINI Extreme