11
Sun, Apr

Najave akcija

 

Idemo ovog vikenda malo na snijeg, drugari.

 

Idemo ovog vikenda malo na snijeg, drugari.

BjelasicaBjelasica2Nadamo se da ste ga se i vi pozeljeli pa iz tog razloga idemo na prelijepu nasu Bjelasicu i nocimo u lijepom planinarskom domu Dzambas kod dobrih domacina. Dakle sve je lijepo i dobro, sto je uslov za savrsenu turu.

O Bjelasici necemo pricati puno jer ona govori sama za sebe, a o turi sledece: Polazak iz Niksica u subotu ujutro u 9:00h ispred Filozofskog fakulteta odakle idemo prema Mojkovcu. Autobusom stižemo do željezničke stanice, odakle nas čeka pješačenje do doma Džambas koji se nalazi na oko 1.400mnm, što znači da imamo da savladamo oko 400 metara visinske razlike i pređemo oko 10km (nastojimo pronaci lokalnog vodica da nas vojnim autima preveze do doma). Ukoliko budemo pjesacili trebace nam nekih 3-4 sata do doma. Po dolasku u dom nakon pauze imamo veceru i nakon toga malo plesa uz muziku :) U nedelju dorucak i pravac Mučnica ( 1809mnm ), oko 400m visinske razlike od doma. Duzina ture oko 2h, pogled ce vas zadiviti obecavamo. Nakon spusta odmor u domu i polazak prema autobusu i povratak u Niksic.


Obavezno ponijeti: toplu odjecu, jaknu, kapu, rukavice, gojzerice, kamasne, vrecu za spavanje, nešto vode i hrane za put. 

Za sve informacije o izletu i planu puta možete nas kontaktirati putem poruke na stranici ili pozivom na broj 067220233.

Cijena ture 30E i obuhvata prevoz, smjestaj u domu sa vecerom i doruckom, vodice, fotografije.

FACEBOOK: Vikend na Bjelasici