01
Sat, Oct

Najave akcija

U nedjelju idemo na Bobiju.

U nedjelju idemo na Bobiju.

Skadarsko jezeroTamo smo bili u proljeće, pa ćemo sada imati potpuno drugačiji doživljaj prirode. Po mnogima najljepši pogled na Skadarsko jezero. Sa druge strane vidi se i Malo Blato (Skadarsko jezero su nekada zvali Blato, podijeljeno na Veliko i Malo). Vidjećete i staru monašku keliju – onakvu koja je bila pod Ostrogom prije nego je napravljen manastir. Tura nije zahtijevna, ide se malo asfaltom, malo makadamom ali ima i jedan dio gdje idemo sa kamena na kamen :) Što se tiče vremenske prognoze biće oblačno bez padavina, ali kako nisu bila pretjerano precizna u prethodnom periodu mi očekujemo sunčan dan :) U povratku u zavisnosti od prolaznog vremena, broja učesnika i internog dogovora moguće svraćanje u jednu konobu u Rvašima :)

NA NAŠIM TURAMA NEMA NEPOZNATIH VEĆ SAMO PRIJATELJA KOJE JOŠ NISTE UPOZNALI :)

DATUM: nedjelja 27. novembar;
MJESTO I VRIJEME POLASKA: okupljanje na parkingu ispred hotela Podgorica u 8:45h, polazak u 9:00h;
PREVOZ: kombi/bus; 
CIJENA : 10€;
TRAJANJE TURE: cjelodnevna, povratak u PG do 18h, jedino ako budemo svraćali u konobu računajte da bismo stigli nekih sat kasnije;
VREMENSKA PROGNOZA: prema trenutnoj prognozi biće oblačno bez padaviina sa temperaturom oko 15 stepeni.
Skadarsko jezero nasTEŽINA TURE: Laka tura, ide se malo asfaltom, malo makadamom ali ima i jedan dio gdje idemo sa kamena na kamen – tu treba malo spretnosti ali nije katastrofa :)
POTREBNO: Udobna obuća – ako imate duboke cipele, obujte njih. Ako ne, gledajte da ste u jačim i komfornijim patikama. Druga bitna stvar je zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…) - kiša je uvijek moguća bez obzira na vremensku prognozu! Odjeće dovoljno za presvlaku. Ako ste zimogrižljivi ponesite kapu i rukavice :) Spakujte i nekoliko sendviča, malo slatkiša, vode 1-2 litra, prostirku za izležavanje i napunite baterije od fotoaparata/telefona jer ćete puno fotografisati :)
AKONTACIJA: 5€
PRIJAVLJIVANJE: prvo pozivom na 067 546 586 (Darko) provjerite da li ima slobodnih mjesta, a zatim (ako ima slobodnih mjesta) uplaćujete akontaciju od 5€, i mi vas stavljamo na spisak. Poruke preko fb-a i vibera izbjegavajte jer je moguće da ih nećemo vidjeti na vrijeme.
ORGANIZATOR: Montenegro Phototrekking i TA Montesol Travel;
PLAN TURE: Plan ture je opisan u prethodnom tekstu; 
NAPOMENA 1: Nećamo stajati u prodavnicu zato sve potrebne namirnice pripremite dan ranije.
NAPOMENA 2: da biste uvijek bili informsani o našim aktivnostima postanite član naše grupe na Facebook-u  , a lajkujte i našu stranicu.

Facebook: BOBIJA – vjerovatno najljepši pogled na Skadarsko jezero