30
Wed, Nov

Najave akcija

Nastavljamo sa jesenjim obilascima naših najljepših planina!

Nastavljamo sa jesenjim obilascima naših najljepših planina!

Hajla i Ahmica 23Ovaj vikend provešćemo na predivnoj Hajli. 

Planina Hajla nalazi se na krajnjem istoku Crne Gore u opštini Rožaje. Geografski, Hajla je dio sjeveroistočnog ogranka lanca Prokletija. Štaviše, s visinom od 2403 mnv najviša je planina ovog dijela Prokletija, a mnogi je smatraju jednom od najljepših planina Crne Gore. Mi smo je poslednji put posjetili u martu prošle godine kada nas je njena kombinacija divljine i mira sve ostavila bez daha.  Zato smo sada odlučili da i vama moramo pokazati bar dio te ljepote i da zajedno na najbolji način iskoristimo vikend koji je pred nama.  

Hajla i Ahmica 35Polazak iz Nikšića je u subotu, 5. novembra u 8 ujutru ispred Filozofskog fakulteta, a iz Podgorice u 9 ispred Delta City-ja. U Rožaje (1000 mnv) stižemo oko 13h gdje nas ostavlja bus i dalje nastavljamo džipovima/kombijem do katuna Bandžov (1460 mnv). Od Bandžova nastavljamo uspon pješke do planinarskog doma Grope (1980mnv) gdje ćemo biti smješteni. Prosjek trajanja uspona od Bandžova do doma Grope je oko sat vremena.

U nedjelju penjemo vrh Hajla na 2403 mnv. Ukupno trajanje ture oko 4-5 sati. Ko ne bude želio da se penje može da ostane i odmara u toplom i udobnom domu Grope. Povratak za Nikšić preko Podgorice u nedjelju (6. novembar) u večernjim satima.

Ukupna cijena ture 50 EUR i obuhvata prevoz Nikšić-Rožaje-Nikšić, smještaj u planinarskom domu Grope, 3 obroka (subota večera, nedjelja doručak i ručak), vodiče i fotografije.

Vodiči: lokalni.

Težina: srednje teška.

Obavezno ponijeti: toplu odjeću, jaknu, kapu, rukavice, gojzerice, vreću (opciono), čeonu lampu (opciono), nešto vode i hrane za put.

Za sve informacije o izletu i planu puta možete nas kontaktirati putem poruke na stranici ili pozivom na broj 069837784.

Pridruži nam se i postani dio ekipe!

Facebook: Vikend na Hajli