24
Mon, Jan

Najave akcija

Kada smo ljetos bili preko Luštice do Žanjica usaglasili smo jednu stvar: "Na Žanjice moramo ići na jesen".

Kada smo ljetos bili preko Luštice do Žanjica usaglasili smo jednu stvar: "Na Žanjice moramo ići na jesen".


IMAG1602lusticaTura je sjajna jer i šetamo i vozimo se brodićem do Plave Špilje i kupamo se (ko ne želi da se kupa neka čeka u kafani, a ko ne želi da šeta može busom do Žanjca. Sve kao prošli put jedino što neće biti vrućine. Tura će biti u subotu jer je u nedjelju kiša.

Ako budemo išli autobusom za ovu turu će važiti popust, za osnovce će cijena biti 5€, za nezaposlene 8€ i za zaposlene 10€, a ako budemo išli kombijem onda će za sve učesnike biti po 10€.

Nekima ova tura neće zvučati interesantno, ali je fakat da svake godine ovo bude jedna od najljepših tura.

Kako je bilo u julu pogledajte na  fotografijama OVDJE

Šetnja je lagana, lijepa priroda, puno lijepih pogleda na Boku, vožnja brodićem i kupanje (kome se ne kupa kuliraće u ladovoni ili suncu, sa kafom ili pivom), i naravno, puno dobre zabave i uživanja. Oni koji ne poznaju Lušticu, imaće priliku da je upoznaju kroz njene prelijepe mogućnosti, fantastične vidike, stazice koje su kao mreža nekada povezivale sva brojna sela ovog lijepog poluostrva. Preko upečatljivog sela Babunci spustićemo se do Tiće odakle nastavlja staza dalje za plažu Žanjice. 

art mediy 1607 bigDATUM: 01. oktobar, SUBOTA; 

MJESTO I VRIJEME POLASKA: okupljanje na parkingu kod hotela Podgorica u 7:15, polazak u 7:30.

PREVOZ:kombi/bus; 

CIJENA : 5-8-10€. Za osnovce 5€, za nezaposlene 8€ i za zaposlene 10€, a ako budemo išli kombijem onda će za sve učesnike biti po 10€.

VREMENSKA PROGNOZA: sunčano, bez padavina, temperetaura idealna – oko 25 stepeni.

TEŽINA TURE: laka, mada ako bude sparno možemo reći da naginje put srednje teške. Dužina staze je oko 8-9km.

PRIJAVLJIVANJE: prvo POZIVOM na 067 546 586 (Darko) provjerite da li ima slobodnih mjesta, a zatim (ako ima slobodnih mjesta) uplaćujete akontaciju od 5€ i mi vas stavljamo na spisak. Poruke preko FB-a i Vibera NE ŠALJITE jer je moguće da ih nećemo vidjeti na vrijeme ili prosto nećemo imati vremena da odgovorimo na njih - molimo vas, zovite na 067 546 586. 

14481857 10153502835667255 5444207453605555692 oPOTREBNO: Voda - bar dva litra! Na Žanjicama ima par lokala gdje možete dopuniti/kupiti vodu. Zaštita od sunca je obavezna (kapa, šešir, marame, lagane majice/košulje dugih rukava, krema sa višim UV faktorom). Udobna obuća – ako imate duboke cipele, obujte njih. Ako ne, gledajte da ste u jačim i komfornijim patikama. Šortseve i kostime za kupanje, odjeće dovoljno za presvlaku. Ponesite i nekoliko sendviča, malo slatkiša, prostirku za izležavanje, lopte, frizbije i ostale džidže za zabavu .

AKONTACIJA: 5€

ORGANIZATOR: Montenegro Phototrekking i TA Montesol Travel

PLAN TURE: polazak u 7:30. Oko 9h smo u Radovićima odakle krećemo lagano, uz jako malo uspona, preko Luštice do Žanjica. Šetnje u zavisnosti od pauza ima nekih 3-4 sata. Ko ne želi da šeta može nastaviti autobusom do Žanjica. Po dolasku u Žanjice vrijeme koristite kako hoćete – kupanje, sunčanje, kafana… :) Povratak je oko 18:30, a u Pg smo oko 20:30h. 

NAPOMENA: da biste uvijek bili informsani o našim aktivnostima postanite član naše grupe na Facebook-u , a lajkujte i  stranicu.

NAPOMENA 2: Nećemo stajati u prodavnicu zato sve potrebne namirnice (min. 2L vode, sendviči, slatkiši, kafa i sl. ) pripremite na vrijeme.