23
Fri, Oct

Najave akcija

Tura za sve uzraste i kondiciona stanja.

Tura za sve uzraste i kondiciona stanja.


14424716 10153485591192255 6532133409905891727 oU nedjelju će biti lijepo vrijeme pa ćemo to iskoristiti izlet na sjever. Ponovićemo jednu našu staru turu za sve uzraste i kondiciona stanja.
Ići ćemo na prelijepo Javorje kod teta Mare na domaće specijalitete, a imaćemo i tri varijante za šetnju. Oni sa lošijom kondicijom imaju da prošetaju lagano, svega 2-3km (bez značajnih uspona i opasnih mjesta) do teta Marinog katuna i tu mogu da odmaraju, da se rekreiraju, šetaju po okolini, uče da spremaju kačamak i cicvaru... Druga grupa, šeta nekih 7-8 km do vidikovca odakle se pruža pogled na Moračke planine i Sinjavinu, a ispod se prostiru Ljevišta (tamo smo bili kad smo išli na izvor Morače). A treća grupa ide na Lolu 2129mnv. Vrijeme će biti prelijepo bez kiše i vrućine i stvarno bi bilo šteta da ostanete kući.

 Kako rekosmo, već smo organizovali ovu turu, a koliko je hrana bila dobra i danas se prepričava.
Za nezaposlene važi popust.

NA NAŠIM TURAMA NEMA NEPOZNATIH VEĆ SAMO PRIJATELJA KOJE JOŠ NISTE UPOZNALI.

DATUM: 25. septembar, nedjelja;
MJESTO I VRIJEME POLASKA: parking ispred hotela Podgorica u 7:00h;
PREVOZ: autobus;
CIJENA: za osnovce 5€, za nezaposlene 8€, a za zaposlene 10€. Posebno se doplaćuje 5€ po osobi za domaće specijalitete (dva obroka), naravno, hrana nije obavezna.
DOMAĆI SPECIJALITETI: kao i posljednji put kada smo bili hrana će nas dočekati na katunu. To će biti nešto laganije, a po povratku iz šetnje čekaća nas nešto malo jača.
Biće posluženi: kačamak, cicvara(gotovac), pita, priganice, krompir kuvani/pečeni, domaći hljeb, skorup, sir, kisjelo mlijeko.
TEŽINA TURE: tura za prvu grupu spada u lake ture, šetnja do vidikovca je nešto između lake i srednje teške, a penjanje na Lolu spada u kategoriju srednje teške ture.
DSC01028VREMENSKA PROGNOZA: u nedjelju će biti fenomenalno vrijeme, sunčano i bez vjetra, ali i bez vrućine – znači malo svježije pa obavezno ponesite duge rukave i nogavice.Temperatura oko 10-15 stepeni;
POTREBNO: udobna obuća – ako imate duboke cipele, obujte njih. Ako ne, gledajte da ste u jačim i komfornijim patikama. Druga bitna stvar je zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…) - u planini je kiša uvijek moguća, bez obzira na vremensku prognozu! Odjeće dovoljno za presvlaku, računajte da ćebiti malo svježije. A predveče posebno svježe. Ponesite i nekoliko sendviča ako nećete da jedete kod teta Mare, a ako hoćete da jedete ponesite neku posudu za hranu i pribor za jelo sa sobom – čisto iz praktičnih razloga. Možete ponijeti i malo slatkiša, vode 2-3 litra, prostirku za izležavanje...
A obavezno ponesite i neke džidže za zabavu i muzičke instrumente ako ih imate.
AKONTACIJA: 5€ ;
PRIJAVLJIVANJE I DODATNE INFO: prvo pozivom na 067 546 586 (Darko) provjerite da li ima slobodnih mjesta, a zatim(ako ima slobodnih mjesta) uplaćujete akontaciju od 5€, i mi vas stavljamo na spisak. Poruke preko fb-a izbjegavajte jer je moguće da ih nećemo vidjeti na vrijeme.
ORGANIZATOR: Montenegro Phototrekking i TA Montesol Travel;

Plan ture je otprilike opisan u prethodnom tekstu. Birate opciju koja vam najviše odgovara.
Možda samo da napomenemo da je Javorje visoravan ispod Moračkih planina, na visini od približno 1800mnv. Mnogo je lijepo, nema opasnih mjesta (ne računamo vrhove), idealno je za izležavanje i maksimalno uživanje. Nazad krećemo prije 19h i u Pg smo oko 20:30h.

Facebook: Javorje, Lola , kačamak i ostali domaći proizvodi kod teta Mare