05
Tue, Jul

Najave akcija

U nedjelju će biti lijepo vrijeme na jugu pa nam je namjera ići na neki ili neke od vidikovaca iznad Boke, Pestingrad, Sv. Andriju, Luk između Malih i Veljih Zalaza.

U nedjelju će biti lijepo vrijeme na jugu pa nam je namjera ići na neki ili neke od vidikovaca iznad Boke, Pestingrad, Sv. Andriju, Luk između Malih i Veljih Zalaza.

160539999849c06d307e00c731703616 extremeSa Pestingrada se možemo spustili u Kotor, sa Luka u Dobrotu kod Sv. Stasija, a sa Sv. Andrije u Perast ili Orahovac, a možemo sastaviti dva vidikovca - Pestingrad i Luk.

Pošto se prognoza mjenja svako malo turu ćemo odrediti prema najboljim vremenskim uslovima, mada ćemo definitivno uhvatiti sunce bez kiše Alternativa Boki (samo u slučaju da da drastično bude bolja prognoza) bili bi vidikovci iznad Sv Stefana ili Petrovca. 

Koju god turu da izaberemo na kraju, biće više opcija, tj. ne mora se podobavezno spuštati pješke na more, može se vratiti do autobusa i spustiti dolje vozilom. 

A kad se spustimo, ko što želi: kupanje, kafa, odbojka…

NAPOMENA: ovo su najljepši vidikovci iznad mora pa ako niste ništa isplanirali za vikend obavezno nam se pridružite i uživajte u prelijepoj prirodi!

NA NAŠIM TURAMA NEMA NEPOZNATIH VEĆ SAMO PRIJATELJA KOJE JOŠ NISTE UPOZNALI

DATUM: 18. septembar, nedjelja; 
MJESTO I VRIJEME POLASKA: okupljanje u 7:45 na parkingu ispred hotela “Podgorica”, polazak u 8:00h. 
PREVOZ: kombi/bus; 
VREMENSKA PROGNOZA: sunčano, malo oblačno, ali neće biti prevruće. Temperatura 15-20 stepeni. Kao što smo rekli – idealno za šetnju, mada vi znate da u rancu uvijek treba imati neku jaknu za kišu ili bar kišobran.
14242287 10153470806737255 4090635691987123450 oCIJENA : 10€. 
TEŽINA TURE: Od lake do srednje teške, zavisno od opcije koju odaberete
POTREBNO: što udobnija obuća. Obavezna je i neka zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…), jer je kiša u planini uvijek moguća bez obzira na vremensku prognozu! Zaštita od sunca je više nego poželjna: kapa, šešir, naočare sa UV zaštitom, marame, lagane majice/košulje dugih rukava, krema sa višim UV faktorom. Odjeće dovoljno za presvlaku, ponesite i nekoliko sendviča, malo slatkiša, vode 2-3 litra, prostirku za izležavanje
PRIJAVLJIVANJE I DODATNE INFO: prvo pozivom na 067 546 586 (Darko) provjerite da li ima slobodnih mjesta, a zatim(ako ima slobodnih mjesta) uplaćujete akontaciju od 5€, i mi vas stavljamo na spisak. Poruke preko fb-a izbjegavajte jer je moguće da ih nećemo vidjeti na vrijeme. 
ORGANIZATOR: Montenegro Phototrekking i TA Montesol Travel.
PLAN: Polazak u 8h ispred hotela Podgorica. Oko 10h smo na nekoj od polaznih tački, zavisno koji vidikovac odaberemo. Možda i dva vidikokvca odradimo, recimo Pestingrad i Luk. Do vidikovaca ima oko dva sata hoda, a za silazak na more se dogovaramo, neko želi pješke, a neko autobusom :) Kad god da se spustimo, imamo pauzu do nekih 19h kada ulazimo u bus i krećemo nazad za Pg.
NAPOMENA: Nećemo stajati u prodavnicu zato sve potrebne namirnice (min. 2L vode, sendviči, slatkiši, kafa i sl. ) pripremite na vrijeme.

 Facebook: Najljepši Vidikovci Iznad Mora Sinjeg